sobota 1. listopadu 2014

Banánová ovesná kaše



Toto je ideální snídaně do (pod)zimního rána. Kaše příjemně zahřeje a banány pozvednou v pochmourném počasí mysl. Kdysi na přednáškách nám jedna psychiatrička v nadsázce říkala „Jeden banán denně a máte po depce“. Samozřejmě, že nadsázka to byla velká a myslela tím skutečně jen depku a nikoliv depresi, ale i tak je dokázáno, že banány obsahují látky, které zlepšují náladu. Což je v dlouhých, tmavých dnech sakra potřeba.

Ingredience (pro 2 na lehčí snídani):
půl hrnku ovesných vloček
špetička soli
hrnek vody
půl hrnku mléka
lžíce másla
1-2 banány


Postup:
Do rendlíku vsypu vločky a přidám vodu a lehce osolím. Na středním plameni přivedu k varu. Když se voda vsákne do vloček, musím jednak pozorně míchat, druhak to je právě ta chvíle, kdy přidám k vločkám mléko. Za stálého míchání přivedu znovu k varu a vařím asi dalších 3-5 minut. Poté rendlík odstavím z plotny, do kaše přidám máslo, zakryju pokličkou a nechám 5 minut odstát.
Mezitím oloupu a nakrájím banán. Odstátou kaši přendám do mističky, přidám banán a podle chuti mohu ještě posypat grankem nebo jinak dochutit.

Tip:
Kromě banánu se ke kaši skvěle hodí také hruška, přidávat mohu také různá semínka či ořechy. K dochucení lze samozřejmě použít i med či zavařeninu.

Žádné komentáře:

Okomentovat