Toto je ideální snídaně do (pod)zimního
rána. Kaše příjemně zahřeje a banány pozvednou v pochmourném počasí mysl.
Kdysi na přednáškách nám jedna psychiatrička v nadsázce říkala „Jeden
banán denně a máte po depce“. Samozřejmě, že nadsázka to byla velká a myslela
tím skutečně jen depku a nikoliv depresi, ale i tak je dokázáno, že banány
obsahují látky, které zlepšují náladu. Což je v dlouhých, tmavých dnech
sakra potřeba.
Ingredience (pro 2 na lehčí snídani):
půl hrnku
ovesných vloček
špetička
soli
hrnek vody
půl hrnku
mléka
lžíce másla
1-2 banány
Postup:
Do rendlíku
vsypu vločky a přidám vodu a lehce osolím. Na středním plameni přivedu
k varu. Když se voda vsákne do vloček, musím jednak pozorně míchat, druhak
to je právě ta chvíle, kdy přidám k vločkám mléko. Za stálého míchání
přivedu znovu k varu a vařím asi dalších 3-5 minut. Poté rendlík odstavím
z plotny, do kaše přidám máslo, zakryju pokličkou a nechám 5 minut odstát.
Mezitím
oloupu a nakrájím banán. Odstátou kaši přendám do mističky, přidám banán a
podle chuti mohu ještě posypat grankem nebo jinak dochutit.
Tip:
Kromě banánu
se ke kaši skvěle hodí také hruška, přidávat mohu také různá semínka či ořechy.
K dochucení lze samozřejmě použít i med či zavařeninu.
Žádné komentáře:
Okomentovat