pondělí 3. listopadu 2014

Rovnovážná bábovka





Není to pecka? Bábovka, do které dáte všeho stejně, takže sbohem složité přepočítávání, prostě když 200g mouky, tak 200g cukru i vajec. A když sto tak sto. Výborná, když potřebujete menší porce, když máte rádi sladké a když chcete být brzo hotovi. 

Ingredience:
dáváme všeho stejně – klasická velikost je ze 3 větších vajec
vejce
cukr
máslo
polohrubá mouka
trocha kakaa
špetka prášku do pečiva

Postup:
Utřu žloutky s cukrem. Poté přidám změklé máslo. Pak opatrně přidávám na střídačku mouku a vyšlehaný sníh. Na závěr přidám ke kraji mísy kakao. Vliju do vymaštěné a vymoučněné formy a peču na 180°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat