sobota 10. ledna 2015

Brambory zapečené s růžičkovou kapustou


Růžičková kapusta je taková zeleninová popelka, i když si to vůbec nezaslouží. K zimě však rozhodně patří a bude vám chutnat - obzvlášť v této lehce pikantní verzi. 

Ingredience pro 2:
asi 4-5 středních brambor
150g růžičkové kapusty
kousek slaniny
asi 100-150g eidamu nebo jiného sýru na strouhání
půl lžičky mleté chilli papričky
půl kelímku smetany ke šlehání
100ml mléka
půl cibule
2 stroužky česneku
sádlo, máslo
sůl

Postup:
Kapustičky zbavím zvadlých lístků a oddělím jednotlivé hezké lístky. Cibuli nakrájím nadrobno, česnek na tenké plátky, slaninu na kostičky. Na sádle toto všechno osmahnu - cibule by měla zesklovatět, kapustička zavadnout. Na závěr přidám chilli papričku. Odstavím.
Brambory nakrájím na tenké plátky. Osolím. Zapékací mísu vymažu lehce máslem. Na dno vyskládám část brambor, na to přidám kapustovou směs a opět navrstvím brambory. To posypu nastrouhaným sýrem. Přeliju směsí smetany a mléka. Dám péct asi na 40 minut na 190°C. 

Žádné komentáře:

Okomentovat