neděle 4. ledna 2015

Jáhlová kaše s jablkem


Už jste si asi všimli, že velmi ráda snídám kaše. Obzvlášt v zimě. Nejčastěji si dělám pohanku, občas krupičku nebo ovesnou kaši. Chtělo to ale změnu, a tak jsem se tentokrát rozhodla pro kaši jáhlovou. Vaření jáhel zabere trochu času, navíc je potřeba hlídat, aby se nepřipalovaly. Takže ač mi kaše vysloveně chutnala, pro příště se asi poohlídnu ve zdravé výživě po instantní jáhlové kaši. Má oblíbená Nomina ji, myslím, nabízí. Pokud se vás ale ranní spěch netýká, kaši si uvařte - bude vám chutnat :)

Ingredience na 1 vydatnou porci:
hrnek mléka
necelá třetina hrnku jáhel
lžička vanilkového cukru (nejlépe domácího, chutnat vám ale bude i s kupovaným)
půlka oloupaného a vykrojeného jablka
hrstka mandlí, kokosu nebo semínek
půl lžičky másla

Postup:
Jáhly dvakrát spařím horkou vodou. Poté dám vařit do mléka. Přivedu k varu a na mírném ohni vařím do měkka (trvá to asi 20 minut). Nezapomínám míchat. Když jsou jáhly měkké a mléko vstřebané, přidám cukr a máslo. Nastrouhám jablko a přidám ho ke kaši společně s mandlemi. Podávám.



Žádné komentáře:

Okomentovat