čtvrtek 1. ledna 2015

Mrkvová pomazánka


Onehdá se mi podařilo koupit víc mrkve, než jsem potřebovala, a pak jsem přemýšlela, jak ji zužitkovat, abych ji o několik týdnů později nemusela plesnivou vyhazovat z lednice. Napadlo mě, že z ní tedy na Silvestra vytvořím pomazánku a musím říct, že ji rozhodně budu opakovat častěji než jen jednou do roka při silvestrovské veselici. Je nenáročná na suroviny a přitom velmi osvěžující. 

Ingredience:
půl vaničky (polo)tučného tvarohu
1 malá lučina z pozlátka
kousek tvrdého sýra
1 větší stroužek česneku
sůl
2 střední oškrábané mrkve

Postup:
Mrkev i sýr nastrouhám najemno. Smíchám s lučinou a tvarohem, přidám utřený prolisovaný česnek a osolím.
Namažu na jednohubky a dozdobím petrželkou a větším kouskem mrkve.



Žádné komentáře:

Okomentovat