středa 7. ledna 2015

Sushi mánie a okurková "limonáda" jako bonus


Nedávno jsem psala, že Belgičan dostal od Ježíška sushi set. Tomu ale ještě předcházelo na podzim výročí našeho seznámení, ke kterému jsem mu dala knížku z Pražského kulinárního institutu o přípravě sushi. A protože je Belgičan velký sushi milovník, měli jsme od Vánoc sushi už dvakrát.

Nebudu vám tu popisovat přesný popis přípravy sushi - jednak je tam spousta drobných, ale významných kroků, při jejichž popisu bych tu byla ještě zítra. Druhak na internetu i youtube existuje poměrně dost různých návodů. Cílem tohoto článku spíš je dát vám pár tipů, kde věci na sushi získat.

Ze všeho nejdřív bych vám doporučila již výše zmiňovanou knížku. Nemusíte ji kupovat, stačí si ji někde půjčit - napoprvé je fajn mít postup krok za krokem před očima. 

Pokud řešíte, kde nakoupit ingredience, tak já jsem je kupovala v Shin food na Korunní v Praze. Je to specializovaný obchod, seženete tam vše, co potřebujete a ještě i dobré značky. Není to zrovna nejútulnější krámek, ale to, myslím, nevadí. Leccos už pořídíte např. i v Tescu nebo jiných supermarketech. 

Potíž nastává také u ryb. Doporučované je Makro. Dobrého lososa seženete ale i v Tescu - kupte zmraženého přímo ještě na lodi a pak ho nechte přes noc rozmrznout v lednici. Pochutnáte si. 

A teď ten slibovaný bonusový recept. Pokud vám při přípravě sushi zbyde přebytečná oloupaná okurka, nakrájená na dlouhé nudle, nevyhazujte ji. Vhoďte ji do džbánku s vodou a voilá, rázem máte osvěžující okurkovou limonádu! :) 


Žádné komentáře:

Okomentovat