neděle 28. září 2014

Květákový mozeček



Nevím, jak vy, ale já mám dojem, že tomuto jídlu ještě více než školní jídelny uškodil jeho vlastní název. Kdo by proboha chtěl jíst (obzvlášť v dětském věku) MOZEK? Přejmenujte si tedy pokrm na květákové růžičky na másle s rozšlehaným vejcem a uvidíte, jak moc vám bude chutnat! A uvařte ho, dokud je ještě na skladu český květák. 

Ingredience (pro 2):
půl hlávky květáku
5dkg slaniny
1-2 vejce (podle velikosti)
troška polotvrdého sýra (nemusí být)
sůl, pepř, kmín
lžička másla

Postup:
Květák vložím do hrnce s vodou, okmínuju, osolím a přivedu k varu. Když je květák měkký (tak po 15 minutách obvykle), vyjmu ho z vody a rozkrájím na kousíčky. Vodu nevyliju úplně všechnu, trochu si jí nechám na pozdější podlití.
Slaninu nakrájím na kostičky a dám restovat na pánev. Po chvíli k ní přidám květák a opepřím (případně podle chuti ještě i dosolím).  Přidám rozkleplé vejce a řádně promíchám. Mohu podlít několika lžícemi květákového vývaru. Na závěr přidám nstrouhaný sýr a máslo, promíchám, odstavím a podávám.

Žádné komentáře:

Okomentovat