Nevím, jak vy, ale já mám dojem, že
tomuto jídlu ještě více než školní jídelny uškodil jeho vlastní název. Kdo by
proboha chtěl jíst (obzvlášť v dětském věku) MOZEK? Přejmenujte si tedy
pokrm na květákové růžičky na másle s rozšlehaným vejcem a uvidíte,
jak moc vám bude chutnat! A uvařte ho, dokud je ještě na skladu český květák.
Ingredience
(pro 2):
půl hlávky
květáku
5dkg slaniny
1-2 vejce
(podle velikosti)
troška
polotvrdého sýra (nemusí být)
sůl, pepř,
kmín
lžička másla
Postup:
Květák
vložím do hrnce s vodou, okmínuju, osolím a přivedu k varu. Když je
květák měkký (tak po 15 minutách obvykle), vyjmu ho z vody a rozkrájím na
kousíčky. Vodu nevyliju úplně všechnu, trochu si jí nechám na pozdější podlití.
Slaninu
nakrájím na kostičky a dám restovat na pánev. Po chvíli k ní přidám květák
a opepřím (případně podle chuti ještě i dosolím). Přidám rozkleplé vejce a řádně promíchám.
Mohu podlít několika lžícemi květákového vývaru. Na závěr přidám nstrouhaný sýr
a máslo, promíchám, odstavím a podávám.
Žádné komentáře:
Okomentovat