sobota 6. prosince 2014

Pečený adventní kalendář




Z různých (rádoby)čokoládových adventních kalendářů jsem již vyrostla. Nejen, že mě irituje smějící se Santa Claus, který bývá na jejich přebalu, ale ty miničokoládičky obvykle jen vydráždí mé chuťové buňky k tomu, abych se šla "dotláskat" ještě něčím dalším. Proto jsem se rozhodla, že letos na to půjdu jinak, a adventní kalendář jsem upekla. Na každý den tak připadne kousek čokoládového brownies, které vás v doprovodu čaje či kávy postaví na nohy. Budete tak připraveni na další bláznivý předvánoční den.

Ingredience: (na pekáč o rozměru 20x35 cm)

200g kvalitní hořké čokolády
200g másla
50g kešu ořechů
110g cukru krupice
100g hl. mouky
3 vejce
cukr moučka na posypání

Postup:
Máslo rozehřeju v kastrůlku do tekutého stavu. Pak odstavím a nalámu do něj všechnu čokoládu. Vařečkou rozmíchám do hustého krému.
V míse utřu vejce s cukrem do pěny. Postupně přilívám čokoládový krém a metličkou vmíchám k vejcím. Poté postupně přidávám prosátou mouku. Na závěr vsypu nasekané kešu ořechy.
Vložím do předehřáté trouby na 180°C a peču 15-20 minut. Nesmí to být úplně vysušené, brownies by mělo být vlhčí. Poté vyndám a nechám vychladnout. Teprve poté nakrájím na 24 kousků.
Z papíru si vystříhám číslice, ty položím na browvnies a posypu cukrem. Tyto kousky pak mohu vložit do celofánu a vytvořit tak adventní kalendář.

Inspiraci jsem tentokrát čerpala z Vánoční kuchařky pro dceru, recept jsem ale mírně upravila.

2 komentáře: