středa 25. března 2015

Brokolicová pomazánka


Miluju pomazánky. Neznám lepší rychlou večeři než tmavý chleba s tvarohovou pomazánkou. Obzvlášť takhle na jaře. Brokolice je super zdravá zelenina, která podporuje imunitu, působí proti rakovině, a pokud si při jejím mixování málem neufiknete prst jako já (hrabat se v tyčovým mixéru, který je v zásuvce a vy máte ruku na spoušti, není úplně nejchytřejší, věřte mi), tak vás vaše tělo za její konzumaci jednoznačně pochválí. 

Ingredience:
250 g brokolice
2 lžíce tvarohu
1 malá lučina
1 stroužek česneku
špetička soli

Postup:
Brokolici uvařím v páře tak, aby byla měkká na skus, ale ne rozvařená. Trvá to jen pár minut.
Poté ji tyčovým mixérem rozmixuju - nesnažte se o dokonale jemnou kaši, místy větší kousky dodají pomazánce na zajímavosti. Rozmixovanou brokolici smíchám s tvarohem a lučinou, přidám rozmačkaný česnek a podle chuti osolím.
Podávám nejlépe vychlazené a s tmavým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat