pondělí 8. června 2020

Tvarohový závin z listového těsta s třešněmi/višněmi


Dneska jeden recept - nerecept, rychlovka nejrychlejší, zákusek nejjednodušší. Čekáte návštěvu, sami máte chuť na něco sladkého nebo prostě už nevíte, kam s třešněmi, případně višněmi, a zároveň máte málo času? Kupované listové těsto, jeden tvaroh v papíře a dvě hrsti drobného ovoce jsou řešením! Aneb ať žije tvarohový štrúdl s ovocem!

Na jeden závin:
1 hotové rozválené listové těsto 275 g
250 g tvarohu (ideálně toho v papíře/pozlátku)
2 hrsti třešní nebo višní vypeckovaných (višně dodají ideální pikantnost... samozřejmě lze použít maliny, borůvky, ostružiny...)
2 vejce (1 do tvarohu, jedno na potření hotového závinu)
1 lžíce cukru moučka

Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Na plech dejte pečící papír. Rozválené těsto na něj položte.
V misce smíchejte tvaroh, jedno celé vejce a cukr. Přidejte ovoce a promíchejte. Hotovou tvarohovou směs natřete na těsto, neroztírejte však až do krajů, špatně by se vám zavinovalo. Takto připravené to celé zavinu jako štrúdl. Konce zahněte a přitiskněte, ať náplň nevyteče.
Hotový závin potřete rozkvedlaným vajíčkem.
Pečte cca 20 minut, dokud závin nebude mít krásně sytou zlatou barvu.
Můžete podávat vlažné, nám ale nejvíce chutnalo vystydlé, kdy byl závin osvěžující a příjemně pikantní.



Žádné komentáře:

Okomentovat