středa 10. června 2015

Bulgur s ředkvičkami, kedlubnou a kozím sýrem


Dnes se s vámi podělím o jeden super sezónní recept. Zužitkujete v něm ředkvičky a kedlubnu, které stále ještě můžete najít na svém políčku, a navíc se velice hodí do parných dnů, které pravidelně začátkem června v naší republice panují. Výhodou je i to, že absolutně nemusíte řešit dřevnatost nebo pálivost ředkviček, protože díky lehkému osmahnutí na pánvi se tyto jejich vlastnosti krásně ztratí. Takže jak na to?

Ingredience (pro 1):
maličký hrnek bulguru
1 kedlubna
3 větší ředkvičky
sůl, pepř, mletý kmín
kousek másla
kousek měkkého kozího sýra (můžete nahradit lučinou)
petrželka na ozdobení

Postup:
Bulgur uvařím dle návodu. Kedlubnu oloupu a nakrájím na kostičky. Pár minut povařím v osolené vodě. Ředkvičky nakrájím na tenké plátky a na másle chvilinku orestuju. Přidám povařenou kedlubnu, osolím, opepřím a okmínuju. Pokud je třeba, zlehounka podliju vodou. 
Na závěr přidám uvařený bulgur a promíchám.
Na talíři posypu nadrobeným kozím sýrem a čerstvou petrželkou. Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat