pátek 5. června 2015

Bulgur s rajčaty a mozzarellou


Kromě červené čočky jsem si v poslední době oblíbila také bulgur. Je mi na něm sympatická spousta věcí - nejvíce asi rychlost a snadnost přípravy a jeho plná, trochu oříšková chuť. Příznivé je také to, že by měl být nutričně hodnotnější než třeba kuskus a přitom má stejně široké možnosti využití. Pokud jste ho ještě neochutnali, tak vám ho více než vřele doporučuji. Napoprvé třeba s oblíbeným combem rajčata a mozzarela. 

Ingredience (pro 2):
menší hrnek bulguru
sůl
dvě lžíce olivového oleje
6 středně velkých rajčat
150 g mozzarelly
čerstvá bazalka
koření "Dobrá nálada" (není nutné)

Postup:
Bulgur uvařím dle návodu (tzn. malý hrníček bulguru ku dvěma hrníčkům vody, lehce osolit, vařit na mírném ohni, dokud bulgur nenasaje všechny vodu a pak nechat odstát, dokud bulgur není měkký na skus). Rajčata nakrájet na osminky, mozzarellu nakrájet na malé čtverečky. Hotový bulgur smíchám s rajčaty, mozzarellou a čerstvou natrhanou bazalkou. osolím, přidám olej a promíchám.
Já navíc používám i koření "Dobrá naděje" od Sonnentor, což je lehce pikantní bio kořenící směs, obsahující jak koření (česnek, oregáno, tymián, rozmarýn, medvědí česnek, bazalka), tak směs květů (měsíček, růže, chrpa). Není to ale nezbytně nutné.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat