Borůvky patří mezi superpotraviny. Zlepšují zrak, posilují imunitní systém, jsou prevencí proti rakovině. A právě teď je jejich sezóna. Obujte tedy kecky, navlečte tepláky, zabalte pár sklenic a vyražte do lesa! Až se pak vrátíte domů s tímto tmavěmodrým pokladem, můžete si připravit třeba tuto výbornou snídani.
Ingredience (na 1 porci):
na kaši:
asi 5 lžic jemných ovesných vloček
sklenička mléka
Vločky namočíme v mléku a necháme chvíli stát. Poté přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty. Odstavíme.
na omáčku
4 vrchovaté lžíce borůvek
6 g cukru (1 a půl sáčku cukru, který dostanete v cukrárně ke kávě)
lžička másla
2 lžíce vody
půl lžičky vanilkového pudinku (nebo kukuřičného škrobu)
Do kastrůlku dám borůvky, přidám cukr, máslo a vodu. Přivedu k varu. Vařím asi pět minut, podé přidám pudink a ještě chvíli vařím.
Hotovou omáčkou přeliju ovesnou kaši, posypu ještě lžící čerstvých borůvek a mohu podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat