pondělí 13. července 2015

Ovesná kaše s borůvkovou omáčkou


Borůvky patří mezi superpotraviny. Zlepšují zrak, posilují imunitní systém, jsou prevencí proti rakovině. A právě teď je jejich sezóna. Obujte tedy kecky, navlečte tepláky, zabalte pár sklenic a vyražte do lesa! Až se pak vrátíte domů s tímto tmavěmodrým pokladem, můžete si připravit třeba tuto výbornou snídani.

Ingredience (na 1 porci):
na kaši:
asi 5 lžic jemných ovesných vloček
sklenička mléka

Vločky namočíme v mléku a necháme chvíli stát. Poté přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty. Odstavíme.

na omáčku
4 vrchovaté lžíce borůvek
6 g cukru (1 a půl sáčku cukru, který dostanete v cukrárně ke kávě)
lžička másla
2 lžíce vody
půl lžičky vanilkového pudinku (nebo kukuřičného škrobu)

Do kastrůlku dám borůvky, přidám cukr, máslo a vodu. Přivedu k varu. Vařím asi pět minut, podé přidám pudink a ještě chvíli vařím. 
Hotovou omáčkou přeliju ovesnou kaši, posypu ještě lžící čerstvých borůvek a mohu podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat