První prázdninový den! Sice nejsem školou povinná už několik dlouhých let, ale to nic nemění na tom, že úderem července člověk dostane takový ten prázdninový pocit. Táhne vás to najednou k vodě, na kolo, večer byste se chtěli se svým milým toulat přírodou. Všude potkáváte najednou spoustu dětí a puberťáků, kteří jsou normálně celé dny zalezlí ve škole nebo na kroužcích nebo u počítače. Prostě léto. Léto je tu! A abych ten začátek prázdnin oslavila alespoň nějak, když už nedostávám vysvědčení a drobné dárečky za něj, připravila jsem si pravou prázdninovou snídani. Malinovou.
Kaši i malinový přeliv budete mít hotový raz dva tři. U malin ovšem berte mnou napsané množství cukru jen jako velmi hrubě orientační. Záleží jednak na chutích každého z nás a druhak na sladkosti čerstvých malin, která se může dosti významně lišit.
Ingredience (pro 1):
4 lžíce jemných ovesných vloček
malá lžička másla
velká hrst malin
4 g cukru (to je takový ten sáček, co dostanete v restauraci ke kávě ;) )
Postup:
Do rendlíku nasypu ovesné vločky, zaliju vodou tak, aby nad vločkami byla ještě trochu hladinka a přivedu k varu. Vařím asi pět minut, poté odstavím a přidám máslo.
Maliny nasypu do jiného rendlíku, zaliju půlkou panáku vody a přivedu k varu. Přidám cukr, občas promíchám a odstavím ve chvíli, kdy získám konzistenci omáčky. Tímto malinovým přelivem přeliju připravenou ovesnou kaši a rychle sním :)
Poznámka: Maliny můžete také ještě dochutit citronovou šťávou nebo třeba mátou. Pokud vám nějaká omáčka zbyde, můžete ji využít k přípravě malinové limonády nebo ledového čaje.
Mňamka, recept ukládám a zítra dělám na snídani, protože nám maliny zrají a každý den je s mamkou sbíráme. Ona z nich chce dělat marmeládu, ale já si vždy nějaké vezmu na smoothie nebo právě teď do kaše :D
OdpovědětVymazatLife By Peggie
U nas se uz nastesti prislo na to, ze je lepsi snist aspon cast ovoce cerstve, nez pak po peti letech vyhazovat ze sklepa nesnedene marmelady, ktera se predtim udelala v neskutecnem mnozstvi :)
Vymazat