sobota 3. října 2015

Hrušky a jablka zapečená se šlehačkou a medem


S tím, jak jsem začala chodit do práce, mám samozřejmě o dost méně času na velké vyváření a složité pečení. Jenže vařím i peču pořád stejně ráda. A tak musím vždy sáhnout po takovém receptu, který bude rychlý a zároveň velmi dobrý. Hrušky a jablka zapečené se šlehačkou, medem a mandlemi je přesně takový dezert, který upečete jen tak mimochodem. Třeba při vaření večeře nebo v rámci reklamy při sledováí televize. Příprava totiž zabere asi tak 5 minut a pak už se stará trouba.
Inspiraci jsem čerpala v Kuchařce pro dceru.

Ingredience (na zapekácí misku jako na obrázku):
2 jablka
2 hrušky
půl kelímku smetany ke šlehání
2 rovné lžíce medu
hrst plátků mandlí (nebo nasekaných vlašských ořechů)

Postup:
Hrušky i jablka oloupu, zbavím jádřince a nakrájím na čtvrtky. Každou čtvrtku pak ještě dvakrát překrojím. Takto připravené ovoce dám do zapékací misky. Smetanu smíchám s medem a touto směsí přeliju ovoce. Promíchám, aby se ovoce ze všech stran obalilo. Posypu mandlemi a dám péct na 200°C na 20 minut. Podávám teplé nebo studené.

2 komentáře: