pondělí 21. srpna 2017

Lehký tvarohový borůvkový koláč


Procházím teď trošku komplikovanějším obdobím, a tak jsem si naordinovala týdenní dovolenou na chalupě v Jizerských horách. A vzhledem k tomu, že je čas borůvek a všichni víme, že dělání, dělání, všechny smutky zahání, pekla jsem.
Tenhle koláč je jemný, vláčný, dobrý i třetí den po upečení a navíc je extrémně nenáročný na přípravu. Inspiraci jsem čerpala v kuchařce Hanky Michopulu.

Ingredience (na pekáč jako na obrázku):

cca 250 g borůvek (prostě hrnek)
250 g měkkého tvarohu
100 g lučiny
lžíce mascarpone (můžete vynechat)
150 g cukru moučka (část můžete nahradit vanilkovým cukrem)
60 g krupičky
vrchovatá lžíce polohrubé mouky
60 ml mléka
2 vejce

Pekáč vymažu a vysypu moukou.
V míse smíchám (stačí růčo lžící) tvaroh, lučinu, mascarpone, cukr. Pak přidám vejce a znovu pořádně promíchám. Poté přisypu krupičku, mouku a vliju mléko. Promíchám.
Vliju do formy, rovnoměrně posypu borůvkami.
Peču na 180°C asi 35-40 minut.
Podávám vychladlé.


 

1 komentář:

  1. Hned bych jeden kousek k odpolední kávičce ochutnala :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat