středa 10. září 2014

Rajčatová omáčka na těstoviny



 

Jak již víte, rajčata já můžu. Ale dost možná oceníte i vy návod na jednoduchou rajčatovou omáčku, se kterou se dá podnikat spousta věcí. Lít na těstoviny, zapékat s ní (nejen) lilek nebo ji prostě zavařit na horší časy. Protože co v září zavaříš, v únoru jako když najdeš! 

Ingredience:


4 velká masitá rajčata
1 šalotka
6 lístků bazalky
olivový olej
sůl, pepř


Postup:
Rajčata spařím, oloupu ze šlupky. Cibuli oloupu, nakrájím najemno a na olivovém oleji osmahnu. Přidám nakrájená rajčata, bazalku, osolím, opepřím. Ztlumím oheň a asi 10 minut dusím. Podávám s těstovinami a parmazánem, dozdobím čerstvou bazalkou.

Tip:
S touto omáčkou se dají těstoviny také zapékat, jen pak potřebuji víc parmazánu anebo mozzarelu (viz recept na zapečený lilek).

Žádné komentáře:

Okomentovat