Pár let mi to trvalo,
ale nakonec jsem si lilek velice oblíbila. V kombinaci s mou
nejoblíbenější zeleninou vůbec (rozuměj rajčaty) se tedy jedná o velmi lákavý
pokrm!
Ingredience (pro dva):
1 střední lilek
100g parmazánu
6 lístků bazalky
olivový olej
sůl
(případně 125 g mozzarely)
Postup:
Lilek nakrájím na centimetrové plátky, pokladu na olejem
vymaštěný plech, trochou oleje potřu i z vrchu a posolím. Vyhřeju troubu
na 180°C a plech s lilekm do ní na 10 minut strčím. Pak dám do zapékací
mísy část rajčatové omáčky, na to část lilků, posypu nastrouhaným parmazánem,
případně ještě i mozzarelou a to samé zopakuji ještě jednou. Mezi plátky lilků
přídávám také listy bazalky. Peču na 180°C asi 30 minut.
Podávám s čerstvou bazalkou a opečeným chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat