pátek 12. září 2014

Smaženice



Pozdně letní evergreen, chatová a tábornická tradice, pochoutka geniální pro svou jednoduchost, jídlo, které si alespoň jednou za rok musí udělat každý milovník hub. Omylem zapomenuté jehličí pak dodává smaženici šmrnc a je důkazem, že se jedná o totálně bio záležitost.

Ingredience (pro dva):

miska nakrájených hub (plná miska o průměru 16 cm a výšce 8 cm minimálně)
1 menší cibule
1 vejce
sůl, pepř, drcený kmín
máslo


Postup:
Houby očistím a nakrájím na poměrně hrubé plátky. Na másle zpěním nakrájenou cibulku, nechám zesklovatět. Pak na pánev vsypu houby a chvíli s nimi nic kromě občasného zamíchání nepodnikám. Pak je osolím, opepřím a okmínuji. Nechám je asi 7 minut být (měly by vzhledem k osolení pustit vodu, a tak se nemusí hned podlívat). Pak vždy po pěti minutách podliju malým panákem vody. Když jsou houby už měkké (což je nejdřív tak za 25 minut od vhození na pánev), tak k nim rozklepnu vejce. Míchám, přidám ještě žďabec másla, lehce podliju a když se voda vypaří, mohu odstavit.
Podávám s bramborem nebo s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat