Pozdně letní evergreen, chatová a
tábornická tradice, pochoutka geniální pro svou jednoduchost, jídlo, které si
alespoň jednou za rok musí udělat každý milovník hub. Omylem zapomenuté jehličí
pak dodává smaženici šmrnc a je důkazem, že se jedná o totálně bio záležitost.
Ingredience (pro dva):
miska
nakrájených hub (plná miska o průměru 16 cm a výšce 8 cm minimálně)
1 menší
cibule
1 vejce
sůl, pepř,
drcený kmín
máslo
Postup:
Houby
očistím a nakrájím na poměrně hrubé plátky. Na másle zpěním nakrájenou cibulku,
nechám zesklovatět. Pak na pánev vsypu houby a chvíli s nimi nic kromě
občasného zamíchání nepodnikám. Pak je osolím, opepřím a okmínuji. Nechám je
asi 7 minut být (měly by vzhledem k osolení pustit vodu, a tak se nemusí
hned podlívat). Pak vždy po pěti minutách podliju malým panákem vody. Když jsou
houby už měkké (což je nejdřív tak za 25 minut od vhození na pánev), tak
k nim rozklepnu vejce. Míchám, přidám ještě žďabec másla, lehce podliju a
když se voda vypaří, mohu odstavit.
Podávám
s bramborem nebo s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat