středa 29. října 2014

Bruselské vafle



Vafle jsou má srdeční záležitost, protože mě upomínají na můj bruselský pobyt, který mě v ledasčem změnil a poznamenal. A taky mi samozřejmě hrozně chutnají. Bruselské vafle jsou „ty hranaté“, měkké, trochu palačinkové, výborné klidně jen tak s cukrem, ale ještě lepší s marmeládou a tvarohem nebo čokoládou.

Ingredience:
150 ml mléka
1 vejce
160g mouky (nebo trošku míň)
70g másla
8g droždí
1 vanilkový cukr


Postup:
Vytvořím si kvásek (droždí+trocha mouky+troška cukru; cukr s droždím utřu na kaši a zaliju trochou vlažného mléka a postavím do lehce teplého prostředí). Žloutek utřu se zbytkem cukru. Z bílku vyšlehám sníh. K žlouktu přidám zbytek mléka, mouku, kvásek, na závěr lehce vmíchám sníh. Nechám asi půl hodiny kynout. Vyhřátý vaflovač vymažu sádlem a peču asi 5 minut, než vafle začne hnědnout.

Tip:
Vafle chutnají výborně potřené tvarohem a marmeládou.

Žádné komentáře:

Okomentovat