Vafle jsou má srdeční
záležitost, protože mě upomínají na můj bruselský pobyt, který mě
v ledasčem změnil a poznamenal. A taky mi samozřejmě hrozně chutnají.
Bruselské vafle jsou „ty hranaté“, měkké, trochu palačinkové, výborné klidně
jen tak s cukrem, ale ještě lepší s marmeládou a tvarohem nebo
čokoládou.
Ingredience:
1 vejce
160g mouky (nebo trošku míň)
70g másla
8g droždí
1 vanilkový cukr
Postup:
Vytvořím si kvásek (droždí+trocha mouky+troška cukru; cukr
s droždím utřu na kaši a zaliju trochou vlažného mléka a postavím do lehce
teplého prostředí). Žloutek utřu se zbytkem cukru. Z bílku vyšlehám sníh.
K žlouktu přidám zbytek mléka, mouku, kvásek, na závěr lehce vmíchám sníh.
Nechám asi půl hodiny kynout. Vyhřátý vaflovač vymažu sádlem a peču asi 5
minut, než vafle začne hnědnout.
Tip:
Vafle chutnají výborně potřené tvarohem a marmeládou.
Žádné komentáře:
Okomentovat