čtvrtek 30. října 2014

Rajčatová omáčka na těstoviny II



Toto je vlastní vynález, ke kterému jsem došla, když mi přestal chutnat kečup, došly připravené rajčatové směsi a já měla chuť na těstoviny s něčím. Je to jednoduché „kolejní“ jídlo, které zvládnete s jednou pánví a pár ingrediencemi a které vám dá navždy zapomenout na kečup a kupovaným instantním omáčkám.

Chcete-li z rychlého jídla udělat jídlo bleskové a chcete-li si rajčatovou omáčku dopřávat po celý rok, aniž byste museli kupovat bezchutná zimní rajčata "vonící" po rybině, naučte se již v létě zavařovat rajčata. Nejsme na to tolik zvyklí, jako na zavařování jahodové marmelády nebo okurek, službu nám to ale v pošmourných dnech udělá náramnou. 

Ingredience:
4 střední rajčata
3 stroužky česneku
2 plátky šunky nebo kousek slaniny (nemusí být)
majoránka
provensálské koření
sůl
olej
trocha sýra na posypání


Postup:
Nakrájíme česnek, orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou šunku, orestujeme. Pak přidáme nakrájená oloupaná rajčata, koření, sůl, chvíli dusíme a na závěr vsypeme trochu sýra. 

Tip:
Samozřejmě se dá využít i připravená, z léta zavařená rajčatová omáčka (na oleji dušená rajčata s trochou soli a provensálského koření, poté zavařená).

Žádné komentáře:

Okomentovat