Lečo jsem nejedla do
svých dvaceti let. Zeleninu jsem měla ráda, ale její čerstvou verzi, ne tu teplou.
Dokonce jsem dostala od rodičů na toto jídlo výjimku a nikdy ho nemusela
nedobrovolně jíst. Jednoho dne jsem si ale řekla, že třeba se mi chutě už
změnily a že dám leču šanci. A dobře jsem udělala. Od těch dob je, společně
s ratatouille, na předních příčkách oblíbenosti co se letních jídel týče. A
protože letos máme rajčata i papriky z vlastní zahrádky ještě i teď, v říjnu,
je to poslední příležitost, kdy si mohu bio lečo uvařit z vlastních surovin.
Ingredience:
4 velká masitá rajčata
1 střední cuketa
1 cibule
trocha sádla
1 vejce
2 nožičky párku nebo jiné uzeniny
voda/víno na podlití
Postup:
Nakrájíme cibuli a osmahneme ji na sádle. Pak přidáme
nakrájenou papriku a cuketu. Chvíli necháme. Pak přidáme oloupaná, nakrájená
rajčata, sůl a pepř. Můžeme podlít troškou bílého vína. Chvíli necháme vařit
pod pokličkou, pak poklici odstraníme a necháme vyvařit vodu. Ke konci přidáme
nakrájenou uzeninu a rozklepneme vejce.
Podáváme s bramborami nebo chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat