Jezte pohanku, je zdravá! No jo, to se hezky řekne, ale jak ji zakomponovat do moderní kuchyně? Pohanková kaše k snídani je optimální řešení, protože je rychlá, s broskví, banánem či hruškou neuvěřitelně lahodná a dobře zasytí na celé dopoledne. Abych vás naladila na její konzumaci ještě víc, měli byste vědět, že pohanka obsahuje rutin, který posiluje žilní stěnu a zabraňuje tedy praskání žilek.
Ingredience (pro jednoho):
půl hrnku mléka
4-5 lžic instantní pohankové kaše (koupíte ve zdravé výživě, mně chutná Nomina)
malá lžíce másla
1 vyzrálá broskev, banán nebo hruška
Postup:
Mléko naliju do hrnce, záhřívám a míchám. Když už je teplé,
vsypu pohanku, míchám dál, těsně pod bod varu. Pak odstavím a zamíchám do toho
trochu másla a na kostičky nakrájenou broskev. Podávám.
Tip:
Můžu přidávat samozřejmě i jiné ovoce. Broskev (stejně jako
např. banán nebo hruška) ale nejlépe splynou s kaší a díky tomu, že jsou velmi sladké,
tak nemusím už nikterak doslazovat.
Tato kaše lze připravit i z normální pohanky lámanky,
ale pak už to není taková rychlovka.
Žádné komentáře:
Okomentovat