sobota 8. listopadu 2014

Krupičná kaše jako od maminky



Tento pokrm je už navždy spojen s naším dětstvím, ale můžete mi věřit, že vám bude chutnat i v dospělosti. Stačí dodržet pár drobných zásad. Bude to pak pádný důvod pro to ráno vylézt z postele o pár minut dřív, jen abyste stihli si ji připravit a vychutnat!

Ingredience (pro 2):

½ l mléka
45g dětské krupičky
špetka soli
lžíce másla 4 čtverečky čokolády
případně lžička cukru

Postup:
Hrnek mléka (250 ml) smíchám s krupičkou a troškou soli a nechám odstát (aspoň pár minut, ale čím déle, tím lépe, přes noc v lednici je to úplný ideál). Zbylé mléko ohřeju v mikrovlnce tak, aby bylo horké (ale pozor, ať v MW nevzkypí!). Poté naliju ke krupici a řádně promíchám. Za stálého míchání přivedu k varu, mohu přidat cukr.
Poté trochu ztlumím oheň, stále míchám a pět minut vařím (toto musím dodržet!).
Pak odstavím, přidám máslo, promíchám a rozdělím do misek. Zde na kaši dám ještě kousíček másla a  posypu nastrouhanou čokoládou. Pro efekt mohu dát doprostřed pár lentilek.
Ihned podávám.

2 komentáře:

  1. Skvělý tip na víkendovou snídani! ;-) Škoda, že tady ve Francii s sebou krupičku nemám, no nic, alespoň si zítra udělám kakao :-D bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, v Belgii i v Německu se mi po ní taky často stýskalo... ale teď, když jsem kouzlo krupicové kaše k snídani ukázala příteli, který ji nyní vyžaduje obden, bych možná byla radši zase v zemi, kde není tak snadno k dostání :D

      Vymazat