Tento pokrm je už navždy spojen
s naším dětstvím, ale můžete mi věřit, že vám bude chutnat i
v dospělosti. Stačí dodržet pár drobných zásad. Bude to pak
pádný důvod pro to ráno vylézt z postele o pár minut dřív, jen abyste
stihli si ji připravit a vychutnat!
Ingredience
(pro 2):
½ l mléka
45g dětské
krupičky
špetka soli
lžíce másla
4 čtverečky čokolády
případně
lžička cukru
Postup:
Hrnek mléka
(250 ml) smíchám s krupičkou a troškou soli a nechám odstát (aspoň pár
minut, ale čím déle, tím lépe, přes noc v lednici je to úplný ideál).
Zbylé mléko ohřeju v mikrovlnce tak, aby bylo horké (ale pozor, ať v MW
nevzkypí!). Poté naliju ke krupici a řádně promíchám. Za stálého míchání
přivedu k varu, mohu přidat cukr.
Poté trochu
ztlumím oheň, stále míchám a pět minut vařím (toto musím dodržet!).
Pak
odstavím, přidám máslo, promíchám a rozdělím do misek. Zde na kaši dám ještě
kousíček másla a posypu nastrouhanou
čokoládou. Pro efekt mohu dát doprostřed pár lentilek.
Ihned
podávám.
Skvělý tip na víkendovou snídani! ;-) Škoda, že tady ve Francii s sebou krupičku nemám, no nic, alespoň si zítra udělám kakao :-D bára.kára blog
OdpovědětVymazatno, v Belgii i v Německu se mi po ní taky často stýskalo... ale teď, když jsem kouzlo krupicové kaše k snídani ukázala příteli, který ji nyní vyžaduje obden, bych možná byla radši zase v zemi, kde není tak snadno k dostání :D
Vymazat