neděle 22. února 2015

Kus-kus na balkánský styl - tedy s olivami, sušenými rajčaty a kukuřicí


Vlastně vůbec nevím, jestli tenhle kuskus dělají na Balkáně, ale u nás ve studentském klubu takovýhle kuskus jako balkánský pojmenovali. A tak název přejímám a zároveň dodávám, že to je další možnost, jak si udělat vynikající rychlou večeři nebo oběd a mít ji během 5 minut hotovou. V jednoduchosti je krása, říká se, a já s tím souhlasím :)

Ingredience:
slabý půlhrnek kuskusu
několik oliv
několik sušených rajčat v oleji
2 lžíce sterilizované kukuřice
sůl
příp. balkánský sýr podle chuti

Postup:
Kuskus vsypu do misky, zaliju vařící vodou (tak, aby její hladina sahala kousíček nad kuskus) a zakryju talířem. Nechám zakryté asi 3 minuty. Poté přidám olivy, nakrájená rajčata i se lžící oleje, kukuřici, nastrouhaný balkán a podle chutí dosolím. Podávám :)

Žádné komentáře:

Okomentovat