pátek 27. března 2015

Domácí zapečené müsli s medem a kakaem


O kupovaném zapečeném müsli si myslím svoje, především pak to, že ke zdravé stravě má celkem daleko. Je sice plné cereálií, ale také cukru a bůhví čeho všeho dalšího. Jeho domácí verze sice dietní taky není, ale suroviny máte poněkud více pod kontrolou. A tak jsem se jednoho krásného dne rozhodla, že i já zkusím ovesné vločky zapéct sama doma, z police jsem vytáhla nedávno recenzovanou Snídani u Florentýny a dala se do toho. Výsledek? Pár dní poté máme v dóze posledních pár gramů této pochutiny...

Ingredience:

250 g ovesných vloček
necelá malá lžička soli
3 lžíce kakaa
lžíce  oleje
100 g neslazeného kondenzovaného mléka
2 opravdu pořádné lžíce medu
pár lžic mandlí
hrst sušených brusinek
2 lžíce kokosu

Postup:
V míse smíchám vločky se solí, kakaem a mandlemi. Přileju kondenzované mléko, přidám med, půl lžíce oleje a vše důkladně promíchám.
Tuto směs rovnoměrně rozprostřu na olejem vymaštěný pekáček. Dám péct do trouby na 160 °C, peču asi 35-40 minut (ke konci je to už potřeba kontrolovat, každá trouba peče jinak, tak ať se to nespálí. Čas od času směs také promíchám).
Poté vyndám z trouby, přisypu kokos, promíchám a nechám vychladnout. Na závěr přimíchám ještě sušené brusinky a přendám do vzduchotěsné nádoby.


Žádné komentáře:

Okomentovat