čtvrtek 5. března 2015

Hruškový pohár alias triflé


Doma jsme ovoci se šlehačkou ve sklenici vždycky říkali pohár, ale protože časy se mění, dávám do názvu i modernější pojmenování, tedy triflé. Napadlo mě, že si ho udělám na oslavu napsané první kapitoly z diplomky, která čeká už jen na jedno kontrolní projetí a poslání vedoucí. Držte mi tedy palce, aby má oslava nebyla předčasná a já za pár dní nedostala nějakou frustrující zpětnou vazbu. Jestli i vy máte nějaký drobný důvod k drobné oslavě (a že to by bylo, aby se něco nenašlo), můžete si tento pohár naservírovat taky. Bude vám stačit trocha smetany ke šlehání, nějaký kus ovoce, lžíce ovesných vloček a nějaká zapadlá bebe sušenka. 

Ingredience (na 2 malé poháry)
1 velká zralá oloupaná hruška (nebo jiné ovoce)
šťáva z citronu
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce ovesných vloček s čokoládovými vločkami (takové ty, jak si je ráno zaléváte mlékem)
3 bebe sušenky
lžička kakaa

Postup:
Vyšlehám šlehačku. Do každé sklenice dám nejprve 1 nalámanou sušenku, na ni navrstvím část pokrájené hrušky a pokapu citronem. Poté posypu lžící vloček. Přidám velkou lžíci šlehačky. Na ni dám opět část nakrájené hrušky a zase pokapu citronem. Přidám půlku nalámané bebe sušenky. Opět přidám velkou lžíci šlehačky. Navrch posypu kakaem. Dám na chvíli vychladit do ledničky a mohu podávat.

2 komentáře:

  1. Trifle jsou skvělé, ty vaše vypadají moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju :) Už se těším, až budou jahody a maliny, to bude teprve něco :)

    OdpovědětVymazat