neděle 30. srpna 2015

Kuře v hořčičné omáčce


Čas od času (no, vlastně docela často) musím upokojit Belgičanovy masové choutky. Je to prostě chlap a nikoliv králík, a tak musím taky někdy přesedlat z cuket, rajčat a lilků na něco méně intelektuálního a více masitého a klasičtějšího. Prostě ukázat mu, že má doma poklad, který ví, co správný muž potřebuje. Už jsem se takhle dopracovala i k přípravě bůčku či pořádných stejků. Na čem si ale Belgičan pochutnal v poslední době nejvíce, to bylo tohle kuře. Dokonce jsme se málem pohádali, kdo bude mít přebytky z večeře druhý den k obědu :)
Inspiraci jsme čerpala na blogu S vášní pro jídlo.

Ingredience (pro 2):
4 horní kuřecí stehna
na marinádu
3 lžíceplnotučné hořčice + 1 lžíce hořčice na dokončení
1/2 lžičky sladké papriky

V misce smíchám hořčici s paprikou a potřu tím kuře ze všech stran.

50 g slaniny
1 dcl bílého vína
1 menší cibule
olivový olej
sůl, pepř
snítka tymiánu (nebo přiměřeně tomu sušeného tymiánu)
3 lžíce zakysané smetany

Postup:
Nejprve namarinuji kuře (viz výše). Poté nakrájím slaninu na kostičky a opeču ji na pánvi. Vyndám. Poté na pánvi na oleji nechám zesklovatět nakrájenou cibuli. Tu potom také vyndám. Nakonec ze všech stran dozlatova osmahnu připravené kuře a i to vyndám.
Do pánve vrátím slaninu a cibuli, přiliju víno (díky kterému získám přípečky ze dna), přidám tymián a vrátím kuře do pánve. Přikryju pokličkou, nechám 40 minut probublávat, dokud není maso hotové i u kosti.
Na závěr přidám poslední lžíci hořčice, smetanu a podle chuti dosolím. Ještě chviličku povařím.
Podávám s bramborovou kaší.



Žádné komentáře:

Okomentovat