neděle 20. září 2015

Plněné papriky - baboletní jídlo, které je snazší než se říká


Plněné papriky dlouhá léta nepatřily k mým oblíbeným jídlům. Stejně jako září nepatřilo k mým oblíbeným měsícům. Tak, jak jsem ale přišla na chuť babímu léta, dala jsem druhou šanci i plněným paprikám. A dobře jsem udělala :)
Papriky jsou právě teď v té nejlepší formě, ať už u vás na zahrádce nebo ve městě na trhu. A tak neváhejte a zkuste připravit toto obávané jídlo. Není na něm vlastně vůbec nic těžkého a budete překvapeni, jak rychlý a snadný pokrm to je.
Inspiraci a dobré rady jsem čerpala v Kuchařce pro dceru. 

Ingredience (pro 4 osoby):

8 bílých paprik
500 g mletého vepřového masa
1 houska 
1 cibule
3 stroužky česneku
4 lžíce italského rajčatového koncentrátu v tubě 
1/2 lžičky soli

Postup:
Housku natrhám na malé kousky a zaliju 100 ml vody. Nechám 10 minut stát, dokud se nerozmočí.
Cibuli a česnek oloupu a nakrájím nadrobno. V míse smíchám s masem. Přidám rozmočenou housku a osolím. 
Papriky omeju, odříznu jim vršek se stopkou a odstraním vnitřní část (blány a semínka). Nožem udělám díru také do spodní špičky. Propláchnu vodou, abych se zbavila všech semínek.
Do takto připravených paprik "nacpu" připravenou masovou směs. Nejlépe to jde malou lžičkou.

Do nízkého širokého hrnce nebo pánve dám rajčatový koncentrát a zaliju asi 150 ml vody. Lehce osolím. Přivedu k varu a vložím papriky. Přiklopím pokličkou, stáhnu plamen tak, aby vše jen zlehka probublávalo. Vařím asi 30 minut, přičemž papriky v průběhu asi dvakrát obrátím.

Podávám s rýží. 

Dobrou chuť. 

2 komentáře: