úterý 5. ledna 2016

Brambory s kapustičkou, slaninou a žampiony - jídlo, o které se nebudete chtít dělit


To bylo tak. Přišla jsem domů, měla jsem ohromný hlad, drahý byl venku s kamarádem a v lednici bylo všechno a nic. Prostě "zbytky", které bylo potřeba sdělat. A tak se zrodil geniální nápad. Když jsem pak v půlce večeře uslyšela ve dveřích klíč, moje první myšlenka byla: "Ale o tohle se dělit vážně nehodlám!" To jídlo prostě je tak jednoduché na přípravu a zároveň tak strašně dobré, že ho určitě musíte vyzkoušet!

Ingredience (pro 1 osobu):
4 menší brambory
3 žampiony
4 kapustičky
4 plátky slaniny
lžíce strouhanky
lžička sádla
kmín, sůl, pepř

Postup:
Brambory oloupu, nakrájím na malé kostičky a dám vařit do osolené a okmínované vody. Vařím do změknutí.
Mezitím zbavím kapustičku nepěkných vrchních lístků a nakrájím na čtvrtky. Žampiony oloupu a nakrájím na plátky. Slaninu nakrájím na čtverečky.
Na pánvi osmahnu slaninu s troškou sádla, přidám kapustičku i žampiony, osolím a opepřím. Chvíli restuju, pak přidám uvařené brambory a lžíci vody, ve které se vařily. Posypu strouhankou a restuju, dokud není kapustička měkká. Stáhnu z ohně a podávám.


Žádné komentáře:

Okomentovat