sobota 5. března 2016

Quinoa s avokádem a rajčaty


Mám teď takové období, kdy nemám vůbec chuť na těstoviny. A taky období, kdy mě to do kuchyně moc netáhne, respektive nemám na vaření vůbec čas. A tak vymýšlím jídla, která budou stejně rychlá jako ta těstovinová, ale budou zdravější a pro mě aktuálně i chutnější. 
Quinoa je přesně ten základní stavební kámen, ze kterého se dá udělat milion a jedno různé jídlo do 20 minut. A často i z jednoho hrnce. Vyzkoušejte, uvidíte.

Ingredience na 1 porci:

malý hrneček quinoy
půlka zralého avokáda
2 středně velká rajčata
1 malý stroužek česneku
špetka soli

Postup:
Quinou uvařím podle návodu (nezapomeňte ji před vařením pořádně propláchnout, ať ji nemáte hořkou!). Do hotové quinoy přidejte oloupané avokádo a pořádně promíchejte. Přidejte také na osminky nakrájená rajčata, rozmačkaný česnek a sůl. Promíchejte a podávejte. 

Žádné komentáře:

Okomentovat