Ráda vařím a ještě raději peču. Ale když se rozhodnu strávit víkend na chatě na horách, rozhodně nechci trávit celé dny u plotny a mnohem raději obdivuji krásy přírody a toulám se po kopcích a loukách. Anebo taky po lesích. A občas najdu nějakou houbu. A z nich pak udělám bleskovou večeři, která je výborná, během pár minut hotová, zašpiním u toho jednu pánev a jsem happy. Buďte happy i vy!
Ingredience:
čerstvé houby, očištěné a nakrájené na plátky
2 stroužky česneku
tymián nebo provensálské koření
špetka drceného kmínu
sůl
máslo
starší chleba, nakrájený na krajíce
tvrdý sýr
Postup:
Rozehřeju troubu na 180° a vložím na mřížku chleba.
V pánvi rozehřeju plátek másla, vhodím na něj houby, osolím, okmínuju, přidám tymián, česnek nakrájený na plátky a restuju/dusím asi 10-15 minut.
Poté vyndám rozpečený chléb z trouby, potřu ho druhým stroužkem česneku a nandám houby. Posypu nastrouhaným sýrem.
Podávám.
Žádné komentáře:
Okomentovat