pondělí 10. července 2017

Polévka z hlávkového salátu podle Florentýny



"Polívka ze salátu? To jde??" Ano, jde! Jestliže tak, jako já, máte domácí dodavatele hlávkového salátu, kteří už sami ani nevědí, co s ním, je tohle řešení. Zejména pro zpracování velkých kožnatých listů, které samy o sobě vlastně nikomu nechutnají. Polévka je rychle hotová a chutná dost podobně jako špenátová, takže se jí vůbec nebojte. Recept jsem našla ve večeřové kuchařce od Florentýny.

Ingredience:

150 g listů salátu (mně na to stačily velké listy ze dvou salátů)
500 ml drůbežího vývaru
1 cibule
1 kelímek smetany ke šlehání
40 g másla
sůl

Postup:
Cibuli oloupu a najemno nakrájím. V hrnci rozehřeju máslo, přidám cibuli, zhruba 2 minuty dusím. Poté přiliju vývar a smetanu, přivedu k mírnému varu a asi 5 minut takto vařím.

Mezitím si omyju salát, lístky nakrájím na nudličky a dám do vývaru. Vařím dalších 5 minut.
Poté vše rozmixuju tyčovým mixérem, podle chuti dosolím a podávám.

Žádné komentáře:

Okomentovat