V zimě rádi jezdíme na hory. Postupem času jsme zjistili, že nám více vyhovuje lyžovat bez přestávky na jídlo a poobědvat raději až po návratu zpátky domů. Jenže to si žádá taková jídla, která budou rychle hotová, ale taky vydatná. Kuličky z hovězího masa pečené spolu se zeleninou tato kritéria splňují - navíc je to jídlo zdravé, bezlepkové, z jednoho pekáče.
Mleté hovězí maso jsme se naučili nakupovat u nás v Gruntu - jedná se o maso z farmy a je naprosto vynikající ji en trošinku osolené.
Ingredience (pro 2):
250 g kvalitního mletého hovězího masa
zhruba čtvrtka většího květáku
asi 15 kapustiček
sůl
olej, kousek másla
na dip:
kelímek bílého jogurtu nebo zakysané smetany
špetička soli
2 stroužky česneku
Postup:
Květák rozdělíme na růžičky. Kapustičky zbavíme vrchních ošklivých lístků a rozčtvrtíme. Maso lehce osolíme a vytvarujeme z něj kuličky. Všechno dáme do pekáčku, zeleninu osolíme, vše pokapeme olivovým olejem a přidáme asi 2 tenké plátky másla.
Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 30 minut.
Než se směs upečeme, připravíme dip - jogurt nebo zakysanku dáme do misky, přidáme špetičku soli, prolisovaný česnek. Podáváme k zelenině a masu.
Žádné komentáře:
Okomentovat