Nejlepší jsou taková
jídla, která se udělají sama. A ještě zužitkují výpěstky, kterých je nevídaně mnoho. Nakrájet cuketu a dát ji do trouby
zvládne každé malé dítě, navíc nepotřebujete ani závratné množství koření či
jiných přísad a hned máte o cuketu na políčku méně.
Ingredience:
1 střední cuketa
olivový olej
sůl, pepř
bazalka
stroužek česneku
Postup:
Cuketu umyju, nakrájím na tenké plátky, ty pokladu na
vymaštěný plech. Osolím, opepřím, potřu česnekem a dám do trouby vyhřáté na
180°C. Peču asi 10 minut.
Podávám se šťouchanými bramborami a nasekanou bazalkou.
Tip:
Cuketu mohu krájet také podélně a rozdrobit na ni balkánský
sýr smíchaný s česnekem. V tom případě ale cuketu nesolím, ani
nepepřím, spíš použiju provensálské koření.
Žádné komentáře:
Okomentovat