Pohanka je zdravá a dobrá. Než si však
na její chuť zvyknete, je možné ji tak trochu něčím zamaskovat. Než se tedy
odvážíte konzumovat pohanku „jen tak“, vyzkoušejte ji oslazenou a v kombinaci
s jogurtem a ovocem. K baboletním ránům. které voní po podzimu, se skvěle
hodí maliny. Ještě je na zahrádce najdete, ale můžete si být jisti, že jejich
sezóna už nebude trvat dlouho...
Ingredience:
půl hrnku vody
zhruba 5 lžic instantní pohankové kaše (koupíte ve zdravé
výživě, dbejte na český původ a složení, které osahuje jen jedno slovo: 100%
pohanka)
půlka sáčku vanilinového cukru (nebo lžička medu)
kelímek bílého jogurtu (jde to samozřejmě i se zakysanou
smetanou)
hrst malin
Postup:
Pohanku smíchám s vodou a přivedu k varu. Stále
míchám. Ve chvíli, kdy má kaše takovou konzistenci, jako si představuji (musí
to být kaše, nesmí to téct – pokud je příliš řídká, přisypu pohanku), odstavím
z plotny a nechám vychladnout.
Když je kaše vlažná, smíchám ji s cukrem (nebo medem) a
přimíchám k ní jogurt (nebo zakysanou smetanu) a ovoce podle libosti a
sezóny.
Mňam :) Vypadá to výborně :)
OdpovědětVymazatNejen vypada, ale i chutna :)
Vymazat