čtvrtek 18. září 2014

Pohanková kaše s jogurtem a ovocem



Pohanka je zdravá a dobrá. Než si však na její chuť zvyknete, je možné ji tak trochu něčím zamaskovat. Než se tedy odvážíte konzumovat pohanku „jen tak“, vyzkoušejte ji oslazenou a v kombinaci s jogurtem a ovocem. K baboletním ránům. které voní po podzimu, se skvěle hodí maliny. Ještě je na zahrádce najdete, ale můžete si být jisti, že jejich sezóna už nebude trvat dlouho...

Ingredience:

půl hrnku vody
zhruba 5 lžic instantní pohankové kaše (koupíte ve zdravé výživě, dbejte na český původ a složení, které osahuje jen jedno slovo: 100% pohanka)
půlka sáčku vanilinového cukru (nebo lžička medu)
kelímek bílého jogurtu (jde to samozřejmě i se zakysanou smetanou)
hrst malin

Postup:
Pohanku smíchám s vodou a přivedu k varu. Stále míchám. Ve chvíli, kdy má kaše takovou konzistenci, jako si představuji (musí to být kaše, nesmí to téct – pokud je příliš řídká, přisypu pohanku), odstavím z plotny a nechám vychladnout.
Když je kaše vlažná, smíchám ji s cukrem (nebo medem) a přimíchám k ní jogurt (nebo zakysanou smetanu) a ovoce podle libosti a sezóny.

2 komentáře: