Také hruškám jsem musela přijít na
chuť až postupem času. Vzhledem k tomu, že máme na zahradě dvě hrušně
různých odrůd, přičemž plody každé z nich dozrávají v jiný čas, máme o
hrušky postaráno v podstatě měsíc v kuse (o sbírání rozprsklých ze
země ani nemluvím, to se táhne od srpna do října...) a byla by tím pádem škoda
toto ovoce nadosmrti ignorovat. Vykoupat sladké hrušky v čokoládě je
rychlý způsob, jak připravit vynikající dezert během několika málo minut. A
věřte mi, úspěch bude mít s největší pravděpodobností větší nežli kdejaký
dort!
K receptu musím akorát
podotknout, že já osobně příliš neholduju vařenému ovoci. Proto hrušku
v mém receptu nevařím. Pokud vy však máte raději ovoce měkčí a tepelně
zpracované, můžete hrušky předem chvíli vařit například v bílém víně (a
s trochou skořice – ale tu já taky nerada).
Ingredience
(pro 2):
2 hrušky
citronová
šťáva
3 štráfky
hořké čokolády
2 dílky
ledových kaštanů
lžička másla
šlehačka na
ozdobu
Postup:
Hrušky
oloupu, ale šťopku ponechám. Bubáky i jádřince vykrojím, ale opatrně, aby se mi
hruška nerozpadla a abych ji neproděravěla skrz naskrz (je k tomu potřeba
ostrý nožík a šikovný prstík :) ). Oloupanou a odjádřincovanou hrušku pokapu (pořádně
a ze všech stran!) citronovou šťávou – hruška pak jednak nehnědne, druhak získá
svěží citronovou příchuť.
Ve vodní
lázni rozehřeju čokoládu, kaštany a máslo. Když je směs tekutá, hrušku v tom
vykoupu (můžu si při tomto procesu pomoci mašlovačkou nebo lžící nebo tak
něčím). Čokoládovou hrušku postavím na talířek a dám do lednice vychladnout,
aby čokoláda ztuhla.
Mezitím, co
se hruška chladí, vyšlehám šlehačku. Tu pak přidám na chuť vedle čokoládové
hrušky a mohu podávat. Mňam!
Žádné komentáře:
Okomentovat