Vždycky přes léto, když
už jsem byla trochu větší a bývala třeba občas sama doma, jsem dostávala
telefonáty od babičky. Jejich průběh byl vždycky stejný. „Evinko, přijedeš na
oběd?“ „A co bude, babi?“. „No já ještě nevím.“ „Ale víš“. „Tak co by sis
dala?“ Odpověď na tuto otázku měla tři varianty: segedín, lívance nebo právě
„Houbovou omáčku!“
Ingredience (pro 2-3):
2-3 hrsti hub
10g másla
0,5 l vývaru z masa/kostí
100ml zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř, kmín
citron
Postup:
Na másle zpěním cibulku. Pak přidám houby, pepř a kmín. Když
je potřeba, tak trochu podliju vodou. Když jsou houby měkké, tak si vedle
v hrníčku smíchám smetanu s moukou, houby zaliju asi půllitrem vývaru
a pak přidám právě smíchanou smetanovou kaši. Zamíchám a ještě chvíli vařím. Na
závěr dochutím citronovou šťávou. Podávám s houskovým knedlíkem.
P.S. Žlutých knedlíků na fotce se nelekejte. Vařila jsem při učení se na zkoušku, takže v časovém presu - a jsou to prostě mikrovlnkové knedlíky z domácích, žluťoučkých vajec. Proto ta nezvyklá barva.
Tu musím vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
Vyzkoušej, je prostě nejlepší :)
Vymazat