pondělí 15. září 2014

Pečené švestky s medem



 

Ne, švestky nerostou jenom kvůli slivovici. Ze švestek se dají dělat švesťáky, švestkové knedlíky anebo, pokud nemáte zrovna času nazbyt (učíte se na zkoušky, kupříkladu), můžete je jen zapéct s kapkou medu a jíst je jen tak, či je přidat k některé z ultrazdravých kaší. Mimochodem, věděli jste, že švestky působí blahodárně nejen při zácpě, ale taky při revmatismu, vysokém cholesterolu či jako prevence srdečních onemocnění? Takže... šup s nimi do pusy! 

Ingredience:
čerstvé švestky – počet podle chuti
kousek másla
lžice medu

Postup:
Švestky rozpůlím a vypeckuju. Pokladu je na pečící plech vystlaný pečícím papírem tak, aby byly dužinou vzhůru. Na každou půlku položím kousíček másla a kapku (doslovně) medu. Strčím do trouby, vyhřáté v grilovacím režimu na 230°C a peču asi 8 minut.
Švestky můžu jíst jen tak, s tvarohem, výborné jsou do pohankové kaše.

Žádné komentáře:

Okomentovat