Ne, švestky nerostou jenom kvůli
slivovici. Ze švestek se dají dělat švesťáky, švestkové knedlíky anebo, pokud
nemáte zrovna času nazbyt (učíte se na zkoušky, kupříkladu), můžete je jen
zapéct s kapkou medu a jíst je jen tak, či je přidat k některé z ultrazdravých
kaší. Mimochodem, věděli jste, že švestky působí blahodárně nejen při zácpě,
ale taky při revmatismu, vysokém cholesterolu či jako prevence srdečních
onemocnění? Takže... šup s nimi do pusy!
Ingredience:
čerstvé
švestky – počet podle chuti
kousek másla
lžice medu
Postup:
Švestky
rozpůlím a vypeckuju. Pokladu je na pečící plech vystlaný pečícím papírem tak,
aby byly dužinou vzhůru. Na každou půlku položím kousíček másla a kapku
(doslovně) medu. Strčím do trouby, vyhřáté v grilovacím režimu na 230°C a
peču asi 8 minut.
Švestky můžu
jíst jen tak, s tvarohem, výborné jsou do pohankové kaše.
Žádné komentáře:
Okomentovat