čtvrtek 11. září 2014

Lizebab aneb zapečená cuketa s vejcem



 

 

Znáte to. Začne srpen, cukety se rozplodí a do konce září byste nemuseli jíst nic jiného, než tyto sestry dýní. Často pak člověka napadá otázka „Kam s ní?!“. Odpověď zní: Do lizebabu. Jedná se vlastně o cuketu zapečenou s vajíčkem, pokrm jednoduchý, chutný a nenáročný na jiné suroviny. Vzhledem k vysokému obsahu vody je cuketa vhodná volba při hubnutí či detoxikaci organismu.
Ingredience:


750g cuket (nejlepší jsou malé)
100g sýra na strouhání (Eidam stačí)
4 vejce
4 lžíce jemné krupice (dá se i bez toho)
80g másla
sůl


Postup:
Cukety oloupu a nakrájím na velmi tenké plátky. Posolím je a nechám je chvíli vypotit. Poté vypocenou vodu sliju. V misce rozšlehám vejce, přidám cukety, krupici, nahrubo nastrouhaný sýr a sůl.
Zapékací mísu vymažu máslem a vliju na ni hmotu (mělo by to být vysoké asi 3cm). Peču na 180°C do červena.
Tip:
Do směsi mohu přidat i nakrájenou slaninu.

1 komentář:

  1. Dobrý den, na Vašich stránkách jsem nikde nenalezla Váš kontakt. Obsah blogu se mi velice líbí a chtěla jsem Vás kontaktovat ohledně nabídky spolupráce s druhým českým největším internetovým knihkupectvím. Pokud to bude jen trochu možné, napište mi, prosím, na pavlina.vesela7@gmail.com. Do předmětu uveďte název Vašeho blogu. Těším se na spolupráci, Pavlína Veselá

    OdpovědětVymazat