neděle 21. září 2014

Losos s hořčicovo-medovou omáčkou



Losos s bramborem je výtečný, není na něm moc co zkazit, tak proč ho komplikovat ještě něčím. Z jednoho prostého důvodu – dodáte tím jídlu na luxusnosti, z obyčejného lososa uděláte královské jídlo nedělního stolu, po kterém bude vaše okolí ještě dlouho toužit a snít.

Ingredience (pro 2):
400g lososa
2-3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce medu
1 lžíce (dijonské) hořčice
sůl, pepř, sušená bazalka
50 ml vývaru (když nemám z masa, použiju z brambor)

Postup:
Lososa zbavím kůže, opláchnu, osuším a nakrájím ho na pruhy asi 5 cm široké. Pokapu ho citronem a okořením. Dám ho na rozpálený tuk (kombinace olej a máslo), z každé strany ho osmahnu asi 3 minuty (musí se zatáhnout a vytvořit kůrčičku). Když je hotovo, dám lososa stranou.
V misce smíchám 1-2 lžíce hořčice, 2-3 lžíce citronové šťávy, 1-2 lžíce medu a asi 50ml vývaru. Tuto směs vleju na horkou pánev (kde už není olej po rybě). Asi půl minutky povařím. Pokud je omáčka moc výrazná, tak přidám máslo. Pokud moc tekutá, zapráším lehoulince moukou nebo přidám trošku medu.
Podávám s bramborem.

Žádné komentáře:

Okomentovat