S příchodem podzimu se dostavily také nepříjemné virózy. Ať už vás nemoc skolila nebo chcete jen prevenci, uvařte si česnečku – všelék na všechny
neduhy, polévka, která léčí a navíc je hotová během pěti minut. Je to jistota,
tradice, moudrost našich babiček a jeden z mála léků, který opravdu
chutná. A zvládnete si ji přichystat i v županu.
Ingredience:
3 brambory
5 stroužků česneku
majoránka, kmín
vajíčko
sýr
pažitka nebo petrželka
lžíce másla nebo sádla
Postup:
Brambory nakrájím na malé kostky a dám vařit asi do ¾ litru
vody. Přidám sůl a drcený kmín. Když jsou brambory měkké, tak přidám majoránku
a rozmačkaný česnek, rozklepnuté vajíčko, tuk. Vařím ještě asi 2-3 minuty, pak
odstavím. Do talířů dám trošku nastrouháného sýra, polévku nakonec posypu
nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Tip:
„Základ“ na bramboračku mám hotový vlastně vždy, když vařím
brambory. Je pak jen na mě, jestli vodu z nich sleju do výlevky nebo do
hrnce na česnečku.
Česněčka je chutná i bez příkras – stačí brambory, kmín a
česnek.
Žádné komentáře:
Okomentovat