neděle 12. října 2014

Blesková, jednoduchá česnečka



S příchodem podzimu se dostavily také nepříjemné virózy. Ať už vás nemoc skolila nebo chcete jen prevenci, uvařte si česnečku – všelék na všechny neduhy, polévka, která léčí a navíc je hotová během pěti minut. Je to jistota, tradice, moudrost našich babiček a jeden z mála léků, který opravdu chutná. A zvládnete si ji přichystat i v županu. 

Ingredience:
3 brambory
5 stroužků česneku
majoránka, kmín
vajíčko
sýr
pažitka nebo petrželka
lžíce másla nebo sádla

Postup:
Brambory nakrájím na malé kostky a dám vařit asi do ¾ litru vody. Přidám sůl a drcený kmín. Když jsou brambory měkké, tak přidám majoránku a rozmačkaný česnek, rozklepnuté vajíčko, tuk. Vařím ještě asi 2-3 minuty, pak odstavím. Do talířů dám trošku nastrouháného sýra, polévku nakonec posypu nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.

Tip:
„Základ“ na bramboračku mám hotový vlastně vždy, když vařím brambory. Je pak jen na mě, jestli vodu z nich sleju do výlevky nebo do hrnce na česnečku.
Česněčka je chutná i bez příkras – stačí brambory, kmín a česnek.

Žádné komentáře:

Okomentovat