Belgičani jsou Čechům
podobní v mnoha věcech. Kromě toho, že jsou pokladní u dráhy stejně často
nepříjemné jako jejich české kolegyně, tak také milují pivo a guláš. Jejich
guláš se vyznačuje pivní příchutí a zahušťováním zapomocí chleba. Vynikající je
stejně, jako jeho český ekvivalent.
Ingredience:
750g masa na guláš (mělo by být hovězí, ale dobré je to i
s vepřovým)
3 opravdu velké cibule
lžíce dijonské hořčice
1 krajíc chleba
2 třetinky tmavého piva (nebo půllitr a zbytek voda)
sůl, pepř, mletá paprika
Postup:
Maso nakrájím na kostky. Cibuli nakrájím a na sádle osmahnu.
Pak k ní přidám maso, osmahnu, poté maso pustí šťávu. Musím počkat až se
tato šťáva znovu vsákne, znovu osmahnu a teprve těsně před připálením masa
přidám menší krajíc chleba potřený hořčicí, okořením a zaliju pivem. Hrnec
přiklopím a na mírném ohni vařím asi 2 hodiny.
Podávám s houskovým knedlíkem (nebo po belgicku
s hranolkami), mladou cibulkou a petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat