Chuť droždí nemusí
každému sedět, přesto si myslím, že tato pomazánka je jednou
z příležitostí, jak si na chuť droždí zvyknout a oblíbit si ji. O tom, jak
je droždí zdravé nemusím dlouho řečnit. Zkuste sami a uvidíte ty zázraky :) Navíc se tato pomazánka výtěčně hodí pro zlikvidování načatých pochutin v lednici.
Ingredience (na 2 velké krajíce):
půl kostky droždí
pulka menší cibule
3-4 lžíce měkkého tvarohu
1 velká kyselá okurka
kousek polotvrdého sýra (tak max. 2x3x1 cm)
kousek másla
petržel nebo pažitka
pepř, sůl
2 lžíce mléka
Postup:
Cibuli nakrájím nadrobno a nechám ji na másle zesklovatět.
Pak k ní rozdrobím droždí, tak 2 minuty míchám, poté podleju asi 2 lžícemi
mléka a ještě asi minutu vařím. Odstavím. V misce tuto směs smíchám
s tvarohem, najemno nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou okurkou.
Osolím, opepřím, namažu na chleba a posypu petrželí.
Tip:
Komu vadí chuť droždí, může přidat lžičku hořčice, drožďová
chuť se tím upozadí.
Žádné komentáře:
Okomentovat