Celý květák ve dvou jen
těžko spotřebujete na jídla typu smažený karfiol či květákové placičky. A
protože i květák je zdravý a chutný, ze zbytku lze velmi snadno vytvořit
vynikající polévku.
Ingredience ( na 4 porce):
půlka květáku
1 brambora
½ l vývaru
1 malá cibule
1 vejce
kmín, majoránka
sůl, pepř
trošku sádla
Postup:
Připravený vývar dáme do hrnce, naředíme ½ l vody a dáme
vařit. Přihodíme k tomu taky oloupanou bramboru nakrájenou na kostičky a
část květáku, který nakrájíme najemno. Na sádle osmahnu cibuli a zbytek
květáku, když to mám osmahlé, tak to také přihodím do vývaru. Osolím, opepřím,
přidám kmín a majoránku. Na závěr, když už je květák i brambora měkká, přileju
do hrnce rozšlehané vejce. Minutu povařím a podávám s chlebem.
Miluji květákovou polévku :))) ♥
OdpovědětVymazatHezký večer,
Skills of Art
Já právě nemám moc ráda krémové polévky, tak mi tahle verze taky moc chutná :) Hezký večer i Vám
Vymazat