úterý 21. října 2014

Květáková polévka



Celý květák ve dvou jen těžko spotřebujete na jídla typu smažený karfiol či květákové placičky. A protože i květák je zdravý a chutný, ze zbytku lze velmi snadno vytvořit vynikající polévku.


Ingredience ( na 4 porce):
půlka květáku
1 brambora
½ l vývaru
1 malá cibule
1 vejce
kmín, majoránka
sůl, pepř

trošku sádla

Postup:
Připravený vývar dáme do hrnce, naředíme ½ l vody a dáme vařit. Přihodíme k tomu taky oloupanou bramboru nakrájenou na kostičky a část květáku, který nakrájíme najemno. Na sádle osmahnu cibuli a zbytek květáku, když to mám osmahlé, tak to také přihodím do vývaru. Osolím, opepřím, přidám kmín a majoránku. Na závěr, když už je květák i brambora měkká, přileju do hrnce rozšlehané vejce. Minutu povařím a podávám s chlebem.

2 komentáře:

  1. Miluji květákovou polévku :))) ♥

    Hezký večer,
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě nemám moc ráda krémové polévky, tak mi tahle verze taky moc chutná :) Hezký večer i Vám

      Vymazat