Polenta pro mě byla docela dlouho
dost neznámý pojem, což změnil až můj pobyt v Bruselu – v kantýně ji
tam totiž vařili docela často. A tak, když mi jednoho rána došly nápady na to,
co si přichystat k snídani, řekla jsem si, že zkusím polentu na sladko. V doprovodu
ovoce a zakysané smetany se jedná o skvělý start do nového dne.
Ingredience
(pro 2):
hrnek a půl
vody
špetička
soli
půl sáčku
vanilinového cukru
lžíce másla
1 jablko
hrst
sušených brusinek
4 lžíce
zakysané smetany
cukr moučka
na pocukrování
Postup:
Vodu vliju
do hrnce a osolím. Když je horká, tak přisypu polentu. Neustále míchám, přivedu
k varu (pozor, strašně to bublá!) a vařím asi dvě minuty.
Poté
odstavím, přidám cukr a máslo a promíchám. Kaši přendám na větší talíř,
rozprostřu ji na něj a nechám vychladnout. Mezitím nakrájím jablko.
Vlažnou kaši
nakrájím na kostky, dozdobím smetanou, ovocem, pocukruju a podávám.
Tip:
Ovoce
samozřejmě mohu obměňovat dle nálady. Část vody mohu také zaměnit za mléko.
Zakysaná smetana lze vyměnit za tvaroh nebo jogurt.
Žádné komentáře:
Okomentovat