Sezóna kedlubů a ředkviček klepe neodbytně na dveře, a tak vám dnes přináším recept na jeden fajn salát s ještě fajnovější zálivkou. Inspiraci jsem opět čerpala v časopise Gurmet.
Ingredience (pro 2):
8 ředkviček
1 kedlub
pár lístků baby salátu
pár růžiček květáku
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička medu
lžička citronové šťávy
1 lžíce oleje (řepkový, rýžový nebo slunečnicový)
špetka soli
špetka pepře
Postup:
Kedlubnu oloupu a nakrájím na tenoučké plátky. Ředkvičkám oříznu nať i kořínek a taky je nakrájím na tenounké plátky. Květák také nakrájím na plátky. Salát oddělím na jednotlivé listy.
V hrníčku smíchám med a hořčici, přidám olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Pořádně promíchám. Poté tím hojně pokapu právě nakrájenou zeleninu. Mohu dozdobit petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat