pátek 15. května 2015

Pikantní červená čočka s rajčaty


Po prvním vyzkoušení červené čočky jsem jí naplno propadla. Vytvoříte z ní jídlo stejně rychle jako z těstovin, akorát že nutriční hodnoty jsou trošku více v souladu se zdravým životním stylem. V kombinaci s cibulkou, rajčaty a majoránkou s bazalkou se jedná o velice jedlý pokrm. Fotogeničnost je sice trošku nižší, ale to je u luštěnin vlastně docela pravidlo.

Ingredience (pro 1):
100 g červené loupané čočky
1 menší cibule (oloupat a nadrobno nakrájet)
4 středně velká rajčata (spařená a oloupaná)
lžička majoránky
lžička sušené bazalky
lžička pesta rosso (nemusí být)
1 malá chilli paprička (zbavit jadérek a žebrování)
sůl
kousek másla a kapka oleje

Postup:
Čočku uvařím dle návodu. Mezitím na pánvi rozpálím olej a máslo a osmahnu na něm cibulku. Poté přidám nakrájená oloupaná rajčata a nakrájenou chilli papričku. Okořením. Podle chuti přidám červené pesto. Na závěr k rajčatům na pánev přidám uvařenou čočku. Promíchám a podle chuti osolím. Podávám ozdobené čerstvou bazalkou. 

2 komentáře:

  1. Červená čočka je dost možná moje nejoblíbenější luštěnina. A fotogenická náhodou v tvém podání je :)

    OdpovědětVymazat