neděle 1. listopadu 2015

Červená čočka s fazolemi a rýží aneb závan Indie v Praze


Toto je další z řady rychlých a výborných večeří, které zvládnete připravit během pár minut po příchodu z práce. A navíc si tak i bez speciálního koření uděláte doma takovou malou Indii - samotnou mě až překvapilo, jak moc mi toto jídlo připomnělo obědy v indické vegetariánské restauraci.

Ingredience (pro 3-4):
1 plechovka fazolí v chilli rajčatové omáčce
asi 6 lžic červené čočky
100 ml rajčatové passaty
1 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 chilli paprička
sůl, pepř
koření "dobrá nálada" od sonnentoru (lze nahradit sušenou bazalkou, oregánem, česnekem)

Postup:
Uvařím červenou čočku dle návodu. Mezitím si oloupu a nadrobno nakrájím cibuli a osmahnu ji na troše olivového oleje. Pak k ní na pánev přidám fazole v omáčce, přiliju passatu a okořením. Když je čočka hotová, přidám ji k fazolím. Vhodím také celou chilli papričku, stáhnu plamen a asi 10 minut vařím pod pokličkou, aby se chutě spojily.
Podávám s rýží. 

Žádné komentáře:

Okomentovat